«Λούζονται» αυτά που για χρόνια έκαναν

Να φτιάξετε ομάδα για να νικάτε και το VAR. Γράφει ο Κώστας Τάτσης.

Ωραία πραγματάκια είδαμε και αυτή την αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι με το σόου του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τσακώθηκε με τους παλιούς του… φίλους. Ξέρετε, τους «έτσι τέτοιο γ…σι θέλανε στο 90’». Είδαμε την ΑΕΚ να παίζει άμυνα με τη Λαμία λες και είναι η Μπάγερν και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Όπως και να ‘χει όμως κι επειδή ακούστηκαν πολλά από πλευράς Ολυμπιακού, λόγω της διαιτησίας, θα ασχοληθούμε με το κομμάτι αυτό σήμερα.

Ο Ολυμπιακός, από την… λήξη των «πέτρινων χρόνων» και μετά, ήταν κράτος. Έκανε ότι ήθελε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έπεφταν όλοι μαζί έξω από την περιοχή; Πέναλτι. Χτυπούσε ρεύμα τους Αλεξανδρή-Τζόρτζεβιτς-Γιαννακόπουλο; Πέναλτι. Έριχνε κάτω τον Νινιάδη ο αέρας (λόγω σωματότυπου); Πέναλτι.

Από τα οφσάιντ -από το πουθενά- χωρίς ριπλέι, μέχρι στο «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη». Κλωτσιά ο Καστίγιο, παρατήρηση. Δολοφονικό χτύπημα -εκτός φάσης- ο Γεωργάτος, κίτρινη. Χτύπημα με καλάσνικοφ και ρόπαλο ο Ζε Ελίας, κίτρινη. Το χέρι του θεού Μανιάτη στον τελικό; Παίζουμε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις. Πολλά τα βίντεο και οι αποδείξεις. Δεν λέω, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ευνοήθηκαν και άλλες ομάδες. Και μάλιστα αρκετά. Αλλά αν τα βάλουμε στη ζυγαριά, χάνουμε πανηγυρικά.

Το αστείο με τον Ολυμπιακό είναι ότι πολλές χρονιές είχε ΟΜΑΔΑΡΑ. Δηλαδή και χωρίς προπονητή να κατέβαινε στο πρωτάθλημα, θα έκανε νταμπλ για πλάκα. Με Καρεμπέ, Ζιοβανι, Τζόλε, Γεωργάτο, Ελευθερόπουλο, Ζέτερμπεργκ και Αλεξανδρή τι έχεις να φοβηθείς; Με Κοβάσεβιτς, Στολτίδη, Γκαλέτι, Τζόλε, Κωνσταντίνου, Νικοπολίδη, Τοροσίδη τι έχεις να φοβηθείς; Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η απάντηση είναι η ίδια. Τίποτα. Απλά τόσα χρόνια η συνήθεια είχε γίνει λατρεία. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια είδαμε τους μουγγούς να ξαναβρίσκουν τη μιλιά τους. Τους τυφλούς το φως τους και τους κουφούς την ακοή τους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δικαίως φωνάζει. Ναι, του έκλεψαν τρεις βαθμούς χτες. Και αυτό θα ξαναγίνει. Αλλά όταν πριν από μερικά χρόνια υπερηφανεύεσαι ότι πήρες πρωταθλήματα και κύπελλα ενώ έχεις χειρουργήσει ΟΛΕΣ τις ομάδες της Α’ εθνικής, τότε μπορούμε να μιλάμε για μια θεία δίκη.

«Φτιάξτε ομάδα και αφήστε τα οφσάιντ. Φτιάξτε ομάδα να νικήσετε και τους διαιτητές». Έτσι δεν λέγατε, Τι άλλαξε τώρα; Μάλλον άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Και πλέον άλλος κάνει κουμάντο. Έτσι φαίνεται τέλος πάντων. Οπότε παιδιά μου, φτιάξτε ομάδα για να νικάτε και το VAR.

ΥΓ1: Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα φέτος, όλοι οι υπόλοιποι τι έπρεπε να είχαν κάνει τόσα χρόνια;

ΥΓ2: Έχω πει δεκάδες φορές πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κοροϊδία. Εγώ ασχολούμαι με το μπασκετάκι ας πούμε. Πανελευσινιακός, Ευρωλίγκα και ΝΒΑ. Μόνο. Αν δεν σας αρέσει το μπάσκετ, κοιτάξτε προς… βόλεϊ ή πόλο. Φοβερά και υποτιμημένα ομαδικά αθλήματα.

Author: Kostas Tatsis

Ξεκίνησε να ταλαιπωρεί τη δημοσιογραφία το 2012. Έπειτα από έξι μήνες έγινε αρχισυντάκτης στο αθλητικό τμήμα του Έξω από τα Δόντια, δίνοντας τη δική του… μάχη με την ενημέρωση. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Έκανε έξι μήνες πρακτική στην εφημερίδα SportDay και στο Sportday.gr, αλλά και μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94.6. Έχει περάσει επίσης από το Pisina.net, το Rebuke.gr, το Thinkover.gr, το Sportit.gr, το Superbasket.gr και την εφημερίδα «Καταναλωτής». Τον Γενάρη του 2016 δημιούργησε μαζί με δύο φίλους του το Mix This από το οποίο αποχώρησε ένα χρόνο αργότερα. Πλέον, αποφάσισε να συνεχίσει να γράφει δίχως αφεντικά κι έτσι έφτιαξε το Speech Madness. Δηλώνει άρρωστος ΠΑΣΟΚος, παρόλο που δεν έχει ιδέα από πολιτική. Στον ελεύθερό του χρόνο τρώει πολύ (καλά, πάντα τρώει), περπατάει και φωτογραφίζει ό,τι κινείται.

Leave a comment